Σημαντικές αποφάσεις έλαβε η Ολομέλεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ (FIVB) και μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του αθλήματος στις 9 Φεβρουαρίου και αποκαλύπτει σήμερα το sports3.gr.
Το 37ο Παγκόσμιο Συνέδριο θα περάσει στην ιστορία όχι μόνο για τις επαναστατικές αποφάσεις αλλά και για τον τρόπο που διοργανώθηκε.
Εν μέσω της πανδημίας ήταν το πρώτο διαδικτυακό συνέδριο. Μάλιστα τα στελέχη ήταν στην έδρα της FIVB στη Λοζάνη, οι διοργανωτές του συνεδρίου στην Αυστραλία και νομικοί σύμβουλοι αλά και ο δικαστικός αντιπρόσωπος από τη Βραζιλία και άλλες χώρες της λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.
Επαναστατικές είναι οι αλλαγές που αποφασίστηκαν. Σχετικά με την ηλικία του προέδρου της FIVB θα πρέπει να είναι μέχρι 70 ετών. Ο Βραζιλιάνος Άρι Γκράσα που είναι πρόεδρος στην FIVB από το 2012 και σήμερα είναι 77 ετών θα παραδώσει οριστικά τη σκυτάλη το 2024 στο Παρίσι εγκρίνοντας τις ριζικές αλλαγές.
Επίσης για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για σύμβουλος ή μέλος Επιτροπής θα πρέπει να είναι μέχρι 72 ετών θυμίζοντας τις αντίστοιχες αλλαγές που αποφασίστηκαν πρόσφατα από την αθλητική ηγεσία της χώρας.
Το πιο σημαντικό είναι πως ο παγκόσμιος επενδυτικός κολοσσός CVC αποφάσισε να επενδύσει στο παγκόσμιο βόλεϊ 300 εκατομμύρια Ευρώ καθώς θεωρεί πως το βόλεϊ, το μπιτς βόλεϊ και το σνόου βόλεϊ είναι τρία αθλήματα που έχουν εκπροσώπηση σε «Θερινούς» και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.
Επίσης η FIVB αποφάσισε να στηρίξει τις ομοσπονδίες βόλεϊ σε όλες τις χώρες και κυρίως αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, τα κλειστά πρωταθλήματα και την αναστολή των εκδηλώσεων.Αυτή η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από όλες τις ομοσπονδίες καθώς βλέπουν την πιθανότητα να έχουν ένα σημαντικό έσοδο στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν.
Τεράστια καινοτομία αποτελεί και η ίδρυση ανεξάρτητης ιδιωτικής εταιρείας που θα διοργανώνει όλες τις διοργανώσεις του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ. Πρόκειται για την volleyball world που θα έχει μετοχικό κεφάλαιο με βασικό μέτοχο την FIVB αλλά ανεξάρτητη διοίκηση και διευθύνων σύμβουλο. Πρόεδρος θα είναι ο Βραζιλιάνος Φερνάντο Λίμα που σήμερα είναι Γ.Γ. της FIVB.
Πρόκειται για μεγάλες αλλαγές που όπως λένε οι γνωρίζοντες θα αναβαθμίσουν το ρόλο της FIVB και θα της δώσουν επιθετικό ρόλο στις τεράστιες αλλαγές που συντελούνται στον παγκόσμιο αθλητισμό.
Το sports3.gr θα παρουσιάσει άμεσα τις μεγάλες αλλαγές στην διαιτησία αλλά και τα πρόσωπα που ανέλαβαν θέσεις σε ρόλο κλειδιά στους νέους φορείς που θα οδηγήσουν τις εξελίξεις στο άθλημα.